Orkar du- nä skit i att svara

Härligt då är vi tillbaka på jobbet efter några dagars påskledighet

Det tar dock inte så lång tid innan telefonen ringer och telefonen visar: Orkar du- nä skit i att svara

Har fått frågan om vilka nummer som hamnar under mitt Orkar du- nä skit i att svara.

Under den här kontakten sparar jag ner alla telefonnummer som:

  • Ägs av tjatsäljare. De som tror att bästa försäljningstaktiken är tjat. De som fortsätter att ringa, trots att jag  sagt att jag har koll, -jag ringer dig om behov uppstår. Kanske har jag hög toleranströskel men det är ganska få telefonnummer i den här kategorin.
  • Ägs av manussäljare. De som har en fusklapp att prata efter, man får inte stopp på dem förrän de har läst klart. Här dominerar de yngre förmågorna som jobbar på callcenter. Visst det är ett förstajobb som man säkert lär sig massor på,  men jag vill inte vara utbildningsmaterial.  Sorry.
  • Ägs av besserwissersäljare. De som inte lyssnar, utan mal på för att de minsann redan vet att just det dom har att sälja är exakt vad  jag behöver. Huruvida jag själv begriper det eller inte är ointressant. Håll med i deras retoriska argument och du kommer att bli frälst. Du identifierar dem enklast på att svara något oväntat på en av deras retoriska frågor. Fortsätter de då som ingenting hänt så hamnar de omedelbart i denna grupp.
  • Ägs av samvetssäljare . De som försöker sälja på ett dåligt samvete. Vill inte du hjälpa utsatta barn, miljön, osv osv.

Men visst kan jag svara ibland även om man hamnat i min lista,  men efter att ha funderat på om jag orkar..

Ha en bra vecka

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.