Kan man öka lönsamheten snabbt?

 

Tack för alla frågor vi får inskickade till Makingbusiness vi svarar så gott vi kan och många av frågorna har garanterat olika svar beroende på vem som svarar.

Dagens fråga:

 Har ni några tips på hur man kan öka lönsamheten snabbt?


Lättast är att öka priset med säg 3%, fundera på om du kan paketera produkten annorlunda, fila på försäljningsargumenten. Vad gör att kunderna skall köpa av dig istället för konkurrenterna kanske är det nya argumentet värt 3%. Kan du sälja 3% mer produkter och tjänster till samma kund?

Ett annat sätt, är att ta det från andra sidan, minska t.ex direkta kostnader med 3%, ta ett varv med dina leverantörer kanske kan de ge dig ett bättre pris.

Ja, vet mycket väl att det är betydligt lättare att skriva än att genomföra.

Men en sak som man ofta glömmer som kan göra underverk med lönsamheten och det är att plocka bort en kund som inte är lönsam. Jag tror att de flesta företag har en energitjuv eller ett bolag som får specialpris och då kanske det är dags för omförhandling eller helt enkelt säga nej tack. Visst den kan vara strategisk men ta en funderare, vad händer om ni plockar kunden, det kanske inte är så farligt trots allt…eller vem vet kanske ni har gjort ett så bra jobb att det godtar en höjning.

Ha en bra dag

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.