Måndag är den bästa dagen

Det var längesedan något hände på denna blogg, har lite dåligt samvete.

Vi har haft fullt upp med att få fart på den nya koncernen Blue Future. Läget är nu under kontroll och då känns plötsligt nyfikenheten kring att blogga och intervjua nya människor roligt igen.

Men lite reflektioner på att förvärva, köpa konkursbo osv

BLF sweden LOGO L 2480

Framgångsrika företag är en förutsättning för tillväxt och välstånd, det har vi hört förut, men förutsättningen för att bli ett framgångsrikt företag är inställningen och attityden till entreprenörskap hos dagens och morgondagens människor..

Visste att det skulle vara en massa hinder…. eller jag menar såklart möjligheter till mental utveckling när man satt med avtal, finansieringsupplägg, all administration och frustration kring detta innan allt var på plats…trots det så är det ändå bara en liten del när man startar upp något nytt.

Det som verkligen skapar tillväxt är människors möjligheter och motivation att genom egna insatser, individuellt eller tillsammans, bidra till utvecklingen. Och ålder är bara en siffra, det finns ”gamla” ungdomar och pigga flexibla åldringar så måttet på ålder är egentligen inte år utan inställning och förändringsbenägenhet.

Å förändring det handlar egentligen bara om att övergå från ett tillstånd till ett annat – det behöver och är ingen värdering.  Det är sällan man har någon ”Quick fix”! Att driva förändringsarbete kräver kunskap, energi, tålamod och tro det eller ej – det tar tid!

Det vi vet är att man kan lugnt räkna med att arbetslivet ständigt förändras, så förändringskompetens behöver vi alla ha. När man får möjlighet att jobba med människor som har rätt inställning så är det ju bara så kul!. Måndagar är bästa dagen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.