När skall man stanna hemma från jobbet?


Igår hände det igen! Jag satt i tågkupén och folk hostade och nös hejdlöst! För två veckor sedan var jag på ett möte och träffade en genomförkyld person. Följden blev naturligtvis att jag efter några dagar också blev förkyld, INTE KUL, HAR INTE TID, VILL INTE!

Varför går man till jobbet när man är sjuk? Är det så att man är duktigare för att man går till jobbet sjuk?

Vad är det som gör att man väljer att inte stanna hemma, utan utsätter omgivningen för att bli smittade? Självklart har det säkert hänt alla att man smugit iväg till jobbet och trots att man vet att man borde vara hemma bara för att gå på det där viktiga/intressanta mötet. Frågan är var det så viktigt? Jag har gjort detta flera gånger själv så jag skall inte kasta sten i glashus, men faktum är att jag har nog aldrig fått något uträttat dessa dagar och från och med nu skall jag aldrig gå till jobbet när jag är en smittohärd! Jag skall föregå med gott exempel och stanna hemma!!

Åter till personen i min kupé, hon skötte sig inget vidare, tyvärr! Hostade och nös rätt ut, utan att ens hålla för mun! Hör inte det till god etikett? Man borde ju i alla fall försöka bete sig på ett schysst sätt, men personen ifråga var nog mest nöjd med att hon orkat med dagen!

Nu kliar i halsen……hur ska det nu gå med mitt möte i morgon?

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.