Dagmar del 2 – vem är Dagmar egentligen?

Ni kommer väl ihåg när Makingbusiness träffade Dagmar

Det finns så många idioter där ute,

Ja, visst blir man blir lite nyfiken på vem Dagmar är egentligen? Vi ska med hjälp av några frågor försöka borra lite i det tuffa skalet och se om vi kan få fram några förklaringar. Vi tror nämligen att det kan finnas flera som känner igen Dagmars personlighet. Frågan är hur man kan jobba tillsammans med Dagmar?

Så vem är det som finns där bakom den tuffa och hårda masken?

Svar: Ja, jag är en helt vanlig 38 årig kvinna från landet. Jag tror att jag hade en helt vanlig uppväxt, mamma var ganska dominant men hon lärde mig vart skåpet skall stå så jag kommer klara mig. Under ungdomstiden var jag nog lite rädd för mamma, men visade jag mig bara hård så tyckte hon om mig.

Det är få personer som har ett sånt enormt resultatfokus som Du Dagmar verkar ha. Vad är det som driver Dig?

Svar: Enkelt, jag är bäst och då skall jag visa bäst resultat.

Du säger att det är viktigt att uppnå ägarnas krav. Hur förmedlar Du detta till medarbetarna? Hur får de informationen om vad som ska uppnås?

Svar: Jag talar om vad de måste fixa helt enkelt och förstår de inte, så får jag dra det igen och igen. Det är bara att göra, de är här för att göra ett jobb och det jobbet är att uppfylla målen och målen har jag fått av styrelsen som i sin tur har fått dem av ägarna.

De flesta människor levererar oftast bättre när man förstår helheten och känner en motivation. Hur lyckas Du få Dina medarbetare att prestera det lilla extra? Vilka knep använder Du?

Svar: Ja, där kanske jag inte lyckats fullt ut, jag kan bli irriterad då de inte är lika engagerade som jag men här vet jag inte riktigt hur jag skall göra, kanske du kan hjälpa mig

Hur har Du utvecklat Din ledarstil genom åren? Vad funkar bäst?

Svar: Visa med hela handen visar resultat direkt och har man ägare som vill ha resultat så är det de bästa men jag kanske kan tillägga att jag har problem att behålla folk men å andra sidan så är det bara veklingarna som slutar.

Hur vill Du själv bli bemött av Dina chefer/ledare?

Svar: Ja, det spelar egentligen ingen roll. Jag vet ju att jag gör ett bra resultat. Jag kan svara med respekt för det vet jag att andra tycker om men jag bryr mig inte riktigt.

Tack Dagmar för denna gång! Makingbusiness återkommer till Dig med lite tankar och knep kring hur man kan motivera och behålla sin personal!

klackar

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.