Välanpassade psykopater

De finns lite här och där och många vet inte hur de fungerar. Jag skall väl inte säga att jag vet hur de fungerar heller men gillar att fundera över fenomenet.

De är helt fantastiska på att starta världskrig ( kanske lite överdrivet) men det gillar att skapa problem och oreda. Jag vet inte om de som är mer välanpassade som är farligast (det kanske någon som är proffs kan svara på ) men när någon agerar i lönndom så är ingen ofarlig dock möjligtvis mer eller mindre smart.  Jag vet att det är omöjligt att bli ”kompis” och förstå dessa människor när de är så sjukdåliga på att ha samvete eller att bry sig om andra än sig själva.

Jag har träffat personer där jag inte riktigt vet om det är en psykopat eller om det bara är en simpel mytoman man har att göra med. Jag fick lära mig att en psykopat inte bara ljuger utan manipulerar och duperar…nähä det kunde man inte tro. Psykopaterna lever på att lura andra utan offer är han ingen! Ingen! En nolla alltså.

Det är ju inte direkt drömrekryteringen att få in. Det borde stå i panna på dem men det klart när alla utom en behöver gå till psykolog eller terapeut kan man ju börja ana oråd. Den jäkeln tror han är perfekt och i sina egna ögon helt överlägsen, men vad gör man när det hamnar i en organisation.

Ja vad gör man? de tar energi och gör att man förlorar både personal och pengar. Ett råd som jag fick för längesedan var att visa extra mycket respekt men det är lättare sagt än gjort. När det går mot sunt förnuft i allt är det svårt att visa respekt. Att ge dem beröm skall också funka för de gillar dem och få dem att förstå att andra ser dem så att de kan agera lite snällare men å andra sidan ställer man dem mot väggen så blir de onda igen.

Nä det är bara att göra sig av med dem eller att man själv hittar på något för det är viktigt att tänka på att en psykopat, han har inga känslomässiga band till någon annan än till sig själv.

OveOve

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.