Det finns så många idioter där ute,

…hur svårt kan det vara VI SKALL JU BARA TJÄNA PENGAR då behöver man inte ”gulligulla”

Makningbussines har träffat en chef från ett medelstort företag , hon tycker att det är väldigt lätt att vara chef. Då många ser utmaningen i att vara en bra ledare ser (vi kan kalla henne) Dagmar att ledarskapet mer som, sådan skit är helt ointressant om man skall tjäna pengar, då räcker det att vara chef!

Behöver man inte ha några som helst känslor för sina medarbetare?

Nä, de är här för att göra sitt jobb, that´s it. Jag känner inte att jag behöver bry mig mer än att vi uppfyller våra krav från ägarna. Som Chef skall jag ha fokus på att få jobbet gjort

Är inte risken att du nonchalerar en anställd om bara fokuserar på att få jobbet gjort?

Man måste väl kanske visa något intresse, det behöver kanske känna att det är lite mer än  ett anställningsnummer för då är risken att inget blir gjort. Jag har lärt mig att ”lyssna” för att se intresserad ut men det är jag egentligen inte. Vissa snackar så mycket, det tar sån tid innan det kommer till punkt och då får jag bita mig i läppen för att inte fokusera på datorn.

Om du har ett sådant resultatfokus då måste ju ändå de anställda veta vad de skall göra?

Ja, ja det är klart de vet, men jag måste ju övervaka dem. Jag vet vilka som kommer göra misstag och då måste jag ju vara med innan misstaget sker

Menar du att du förväntar dig att de gör ett dåligt jobb?

Ja, det klart folk är bara intresserad av lönen och att göra så lite som möjligt.

Hur vet dina anställda om de har gjort ett bra jobb?

Ja, *skrattar* när jag inte skriker åt dem då har det gjort ett bra jobb. Det är ju ändå jag som får göra jobbet, jag kan detta bäst helt enkelt.

Men då är det också du som har misslyckas om ni inte uppfyller ägarnas krav?

Nä, jag kan ju inte göra allt. Att vi misslyckas så beror det på att ingen bryr sig tillräckligt mycket, det är bara jag som jobbar över tex

En sista fråga för denna gång, MB är lite nyfiken på har du kul på jobbet?

Jo men jag har kul, är man bäst så är man och det är ganska kul att vara bäst alltså..

Makingbussines tackar ”Dagmar” för denna intervju. Vi lär återkomma..

klackar

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.