Att anta utmaningen att bli VD

När du tackat JA till nya jobbet som VD, tror vi att du har kollat upp och analyserat varför det sker ett VD-byte och vilka förväntningar intressenterna har på Dig. Om inte, är det steg ett!

Det är också bra eller rentav nödvändigt att du skapar en bra relation med styrelseordförande och huvudägarna.

Skärmavbild 2015-07-30 kl. 09.08.40

Allt det där känner Du säkert redan till, men HUR förbereder man sig för en ny utmaning, där Du kanske till och med byter bransch?

Naturligtvis är internet ett fantastiskt verktyg, som man kan använda i förberedelserna innan man dyker in i ett nytt jobb. Jag brukar googla runt för att ta reda på vilka 10 personer som är mest ”intressanta” i den aktuella branschen. Varför syns de ofta? Är de bra på att göra affärer eller har de ”bara” bra produkter….eller kanske rätt kontakter?

Ett tips är att skriva en ”top 10” lista på de mest inflytelserika personerna i branschen. De här personerna bör Du kontakta och berätta för att de är med på Din lista och att Du vill gärna skulle vilja ha ett möte så snart som möjligt. Syftet är att lyssna in deras tankar om branschens framtid och få en världsbild om hur ditt företag ses på marknaden.

Att berätta för någon att den är med på din lista bidrar troligen till att Du har en kontakt för livet, som troligen blir värdefull när sen vardagen rullar igång på allvar!

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.